Cold Start Engine Noise - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Register Home Forums Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto Escrow
Chevy Cobalt Owners Lounge General Chevy Cobalt discussion

YourCobalt.com is the premier Chevrolet Cobalt Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-02-2011, 05:03 PM
Newcomer
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Cold Start Engine Noise

Hey folks,

Just bought my *new* (first owner owned the car for 2 months and less than 150 miles) 2010 Cobalt. It's a base model 2 door Coupe with an auto and I'm very happy with the car so far, however I have noticed that when I start the car from dead cold, there is quite a lot of chattering from the top end of the engine. It soon goes away after 60 seconds or so, but in all my previous cars the only other one to make so much noise from cold was an old Ford Escort (boo hiss) with hydraulic valve lifters.
Is this chattering noise normal?
And for my information, I'm guessing there are just valve shims in there like there are in most modern 16v engines... am I right?
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-02-2011, 05:20 PM
bbrewbaker's Avatar
Cobalt Master
 
Join Date: Feb 2010
Location: Middletown, PA
Posts: 1,928
Garage
Send a message via AIM to bbrewbaker
I"ve been wondering the samething. I hear it on my 2010 also.
__________________


Car Pics
My Showoff Thread
  #3  
Old 03-02-2011, 08:16 PM
drumrush's Avatar
YourCobalt of the Month WinnerExpert
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 787
mine does it, dont know why though
  #4  
Old 03-02-2011, 09:01 PM
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nova Scotia, Canada
Posts: 69
Add another one to the list. I just assumed it was normal...
  #5  
Old 03-03-2011, 11:33 AM
Newcomer
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Ok, so I'm not alone. That makes me feel a little better. The service guys at my local GM dealership say they've noticed it before on other cobalts and aren't worried.
  #6  
Old 03-03-2011, 12:14 PM
That5Speed's Avatar
Forum Regular
 
Join Date: May 2010
Location: Las Vegas
Posts: 127
Yeah mine does it too. 2010 coupe M5 here. It's like a slight tapping sound and then it goes away when you drive. Nothing has happened to my car yet. lol
__________________
Slammed to the ground, yo.
Quote:
Originally Posted by Profficial View Post
Remember 3rd gear is the money shot, once you pass him just yell "Ecotec just kicked in yo!"
  #7  
Old 03-03-2011, 04:08 PM
Impound04's Avatar
Forum Regular
 
Join Date: Feb 2011
Location: Newport News, VA
Posts: 195
Mine does the same. Not worried about it at all.
__________________
2004 Silver SRT4
2006 Laser Blue Cobalt LS
  #8  
Old 03-03-2011, 07:51 PM
RandyO's Avatar
Contributor
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Myers, Florida
Posts: 372
Garage
Indeed, My car does it until my temp gets up there. Nothin to worry about.
__________________
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Tags
n00b


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 09:29 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2