Brake Light Problems - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Register Home Forums Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto Escrow
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

YourCobalt.com is the premier Chevrolet Cobalt Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-11-2012, 08:25 PM
Newcomer
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
Question Brake Light Problems

please help me. my brake lights come on when i turn on the headlights and go off when i put on the brakes the lights dim to driving lights. I changed the brake light switch but it never fixed the problem. Car is 09 cobalt LT.
Thanks
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-11-2012, 08:56 PM
Coby7's Avatar
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 9,091
Garage
Did you change the bulbs lately.
__________________
Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2007 Cashmere metalic Cobalt LS Sedan 2.2L auto 1G1AJ55F977161789
Drives 2010 Crystal Claret Metalic Cobalt LT Sedan 2.2L auto 1G1AD5F57A7173167

Never drive faster than your guardian angel can fly
  #3  
Old 12-11-2012, 10:44 PM
Newcomer
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
yea I changed them. the brake lights work normally when the headlights are off
  #4  
Old 12-12-2012, 06:22 AM
Coby7's Avatar
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 9,091
Garage
You must have put in wrong ones.3157?
__________________
Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2007 Cashmere metalic Cobalt LS Sedan 2.2L auto 1G1AJ55F977161789
Drives 2010 Crystal Claret Metalic Cobalt LT Sedan 2.2L auto 1G1AD5F57A7173167

Never drive faster than your guardian angel can fly

Last edited by Coby7; 12-12-2012 at 06:25 AM.
  #5  
Old 12-12-2012, 07:27 AM
Bronxknight28's Avatar
Super Moderator


 
Join Date: Oct 2011
Location: Bronx, N.Y.
Posts: 2,553
Garage
Fuses? almost seemed like the same problem i had with my taillights. I'm assuming your speedo cluster is on though so it might not be a fuse
__________________
WA636R - Switchblade Silver Mt 09 Sedan LT 2.2L LAP......Auto!

MODS:Fe5 TC Shock + Struts\Moog Endlinks\YYZ V1 Springs\SC Gunmetal Wheels. Badmab Shorty Header\GMPP Performance Exhaust\ZZP 2.5 Catted DP\K&N Drop-in filter\High Flow Intake Tube. Gen4 Headlights\6K Low Beam HID\LED 3rd Brake Light\LED Turn Signals,Plate,Trunk, Dome, Reverse, Side-marker\ Debadge "LT" & GM fender badges\Shorty Antenna

Join YC.com on Facebook! Like YC.com on facebook too!
  #6  
Old 12-12-2012, 07:49 AM
ChevyCustSvc's Avatar
Chevy Customer Service
YourCobalt.com Premium MemberExpert
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 761
Welcome to the forum board4life,

I don't have technical information, but if you were to have any questions about warranty or recall information on your specific vehicle, or if you were going to be working with a dealership and wanted for me to help in any way, let me know! I would need the last 8 digits of your VIN, name, and contact information with your inquiry.

Sarah, GM Customer Service
__________________
Have you checked into the new Owners Center? You can maintain service history and check on warranty or recall information, among other things. Visit https://my.chevrolet.com/web/portal/managemybrand?g=1
  #7  
Old 12-12-2012, 06:36 PM
Newcomer
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
im not to sure of the bulb # i put in, i went to autoparts store and brought in the bulb that was in car and jus got the same one. does it have the # on it so i could check?
  #8  
Old 12-12-2012, 07:00 PM
noblite's Avatar
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern IL
Posts: 174
It almost sounds like you put them in backwards.
  #9  
Old 12-12-2012, 07:17 PM
Newcomer
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
doesnt the plug only go on one way? i had this same problem with the old taillights also.
  #10  
Old 12-12-2012, 08:55 PM
Bronxknight28's Avatar
Super Moderator


 
Join Date: Oct 2011
Location: Bronx, N.Y.
Posts: 2,553
Garage
3157 is the right one, and 3156 won't work right. They also go in both way I don't think you can put them in the wrong way

Sent from my EVO
__________________
WA636R - Switchblade Silver Mt 09 Sedan LT 2.2L LAP......Auto!

MODS:Fe5 TC Shock + Struts\Moog Endlinks\YYZ V1 Springs\SC Gunmetal Wheels. Badmab Shorty Header\GMPP Performance Exhaust\ZZP 2.5 Catted DP\K&N Drop-in filter\High Flow Intake Tube. Gen4 Headlights\6K Low Beam HID\LED 3rd Brake Light\LED Turn Signals,Plate,Trunk, Dome, Reverse, Side-marker\ Debadge "LT" & GM fender badges\Shorty Antenna

Join YC.com on Facebook! Like YC.com on facebook too!
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 09:09 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2