Whine - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Audio/Video Talk about Chevy Cobalt Audio/Video and other mobile electronics here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-18-2009, 12:38 PM Thread Starter
Staff Alumni


 
biniecki's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Michigan
Posts: 750
Garage
Send a message via MSN to biniecki Send a message via Yahoo to biniecki
Whine

I just noticed this weekend that it seems like there is a bad ground connection somewhere with my amped rear 6x9's. You know the whine that changes pitch when you press the gas. It just started happening this weekend, nothing has been changed and the system has been working fine until now. I have noticed that it has started to get worst over time as well. I have checked all the connections on the amp, car, and speakers. Everything is nice and tight. Could my amp possibly have a bad internal connection? What else might be causing the problem?

2006 Cobalt LS 2.2L Ecotec
Show Off Thread




hailcesar quote - "I think you got the best transformation from Ls to badass!!!!!!!!!!!!!!"
biniecki is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-18-2009, 05:41 PM
OBZ
Staff AlumniDedicated


 
OBZ's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: S.L.C. UT.
Posts: 3,006
The whine is from the alternator. Its either a bad ground or possibly your alternator may be going out.. you can get them tested at auto zone. IDK really.. Just my thoughts..



"A wise man speaks because he has something to say,
A fool speaks because he has to say something"
OBZ's showoff thread!
OBZ is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-18-2009, 06:56 PM Thread Starter
Staff Alumni


 
biniecki's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Michigan
Posts: 750
Garage
Send a message via MSN to biniecki Send a message via Yahoo to biniecki
Im thinking it has something to do with the amp. I noticed that the noise mainly is coming from the left input to the amp. I have tried different RCA cables and still the same thing. Im beginning to think its a bad input jack on the amp and is causing a feedback

2006 Cobalt LS 2.2L Ecotec
Show Off Thread




hailcesar quote - "I think you got the best transformation from Ls to badass!!!!!!!!!!!!!!"
biniecki is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-18-2009, 10:38 PM
Cobalt Specialist
 
Join Date: Aug 2007
Location: Long Island, New York
Posts: 1,115
mine has donethis for the past 25k miles. its weird as you hit the gas the whine gets louder and faster. Idn, i just turn the music up louder =\?

2007 Black LT coupe
35% Tint all around - Completly debadged - Side Moldings Removed
KICKER ZX 650 RMS interior amp - KICKER ZX1000 RMS Sub Amp
1 KICKER 12" L7 - All new pioneer interiors - Pioneer Avic Z2 W/ GPS
Rockford 1 Farad capcitor - Trunk, Doors, and Rear deck Dynamated - PS2 with guitar hero
Blue footwell neons - Two Alpine type S Tweeters

Engine mods:
K&N air filter
^^^RIP^^^
2006 TBSS!
xyankees214x is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome