Sub hook-up problems. - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Audio/Video Talk about Chevy Cobalt Audio/Video and other mobile electronics here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 06-21-2009, 04:45 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Hogger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kennewick, WA.
Posts: 75
Sub hook-up problems.

I've got the head unit installed, plus 2 front, and 2 rear speakers running off the deck.
I just hooked up an amp and sub running off the sub RCA output from the deck.
For some reason I can't get the sub isolated from playing full range, or the other speakers from playing low frequencies.

When I adjust the high pass filter, I can hear the low frequencies being cut out from all speakers including the sub.
Then, when I go into the "initial setting" and change the sub from "ful" to "s/w" I then loose my front speakers. The amp is also set to low pass, which is supposed to cut all frequencies above 120Hz.

Not sure, but if I plug the sub RCA's into the rear output on the deck, wouldn't it treat the sub as the rear speakers which would be all full range or all low range on all 3 speakers.
I guess that's already what's going on with it plugged into the sub output.

I'm confused, and I hope I didn't confuse you, just trying to get sub to play bass, and other speakers not to.

Minor mods... Wheels, de-badged & de-trimmed, stereo, grill, intake, eyelids.
Hogger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 06-21-2009, 05:02 PM
Forum Regular
 
mike1's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: troy missouri
Posts: 193
does the back side of your head unit have a subwoffer rca output?
mike1 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 06-21-2009, 06:21 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Hogger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kennewick, WA.
Posts: 75
Yes, this is what the amp/sub is hooked to.

Minor mods... Wheels, de-badged & de-trimmed, stereo, grill, intake, eyelids.
Hogger is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 06-21-2009, 06:42 PM
Veteran
 
07CobaltLS's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Coon Rapids, MN
Posts: 720
What model head unit and amp are you using? This info may help.

-Mike
|07' LS Sedan|Ultra Silver|Auto|MTX X Thunderlink|Debadged|35% Tint|Sportlines|Injen CAI|ARK Antenna|ARK STB| OTTP "Street" bar|Bridgestone Potenza RE960AS Pole Position 205-60-15|Hawk PC pads|PowerSlot Slotted rotors|


Not installed yet: Pacesetter Header|Exhaust Depot DP|LSJ Cat-Back|Injen Hydroshield|MSR 045 18x8 Black w/ Red Pinstripe
07CobaltLS is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 06-21-2009, 07:21 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Hogger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kennewick, WA.
Posts: 75
Geez, I totally forgot.

Head unit is a Pioneer DEH P3900MP, with a cheapo Sound Storm F2.200(2 channel) amp.

Minor mods... Wheels, de-badged & de-trimmed, stereo, grill, intake, eyelids.
Hogger is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 06-21-2009, 07:32 PM
Cobalt Specialist


 
Nosfuratu9's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tx
Posts: 1,442
Garage
sounds to me like you got ur RCA's mixed up
Nosfuratu9 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 06-21-2009, 09:46 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Hogger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kennewick, WA.
Posts: 75
Yep. that's exactly it.
I just went out and pulled a bunch of wires thinking that might have happened. Sure enough, when I was upside down trying to reach the back of the deck, I put one of the RCA's in the "sub", and the other in the "rear".
Sounds fine now.
Thanks for the help.

Minor mods... Wheels, de-badged & de-trimmed, stereo, grill, intake, eyelids.
Hogger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome