My Front Door Speakers Wont Work and Never Have.... - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Audio/Video Talk about Chevy Cobalt Audio/Video and other mobile electronics here

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 01-19-2010, 10:43 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 248
My Front Door Speakers Wont Work and Never Have....

i remember one time i felt bass on the speaker cover but i have never heard any words from either side...

could this be blown out speakers??? how can i tell if they are blown out?

i plan on taking apart the door and getting a look at it tomarow

i've had the car since 11/28/09 and it hasnt worked since....
05c08a!t is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 01-19-2010, 11:23 PM
Contributor
 
Tricell0010's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 421
I have the same problem.. there was a previous thread about this but im wondering after replacing the stalk speakers that if this will happen again.

Tricell0010 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 01-20-2010, 01:11 AM
Levee
YourCobalt of the Month Winner
YourCobalt.com Premium Member
Admin


 
Leveecius's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Battle Creek, MI
Posts: 3,210
Garage
Send a message via Yahoo to Leveecius
If you are hearing bass and nothing else, I would check your H/U's settings. A blown speaker will usually not move at all (no bass), or have a popping/scratching sound to it. Do you have tweeters in your doors (premium sound)?

'09 SS/TC - Stolen
Mods - Injen CAI, CIA MAF Relocate CP's, Dejon FMIC,
Custom 3" DP, 3" Exhaust, GT3076R, Pioneer AVH-4100DVD, Hurst STS, ZZP triple pod, Autometer Cobalt boost/DPIC/WB gauges, Nitto NT05 245/40/18's, H&R Springs, 80:20 Meth Spray
Future - KSport Kontrol Pro Coilovers, 10% Tint, FMIC spray
538whp/501wtq @38 psi on meth and 93 oct on stock ish motor


06 EVO IX MR/SE - Sold
Mods - *Updated 10/6/13* AEM TRUboost EBC, 4in custom TBE, SD dual 93/e85 tune, ETS 4in Race Core FMIC, Dual Aeromotive 400lph Fuel Pumps, T4 Tubular Manifold w/ dual WG's, FP Super99HTZ DBB Turbo, GSC 274 mivec cams, ARP headstuds/rod studs, FIC 2150cc Injectors, Aeromotive FPR, Aeromotive Fuel Rail, catch can, Mini Battery Kit, Slim Coolant Fan, Kiggly Racing high pressure valve Springs/Titanium Retainers, Supertech Stainless Steel Valves, Dual VTA Tial 44mm WG's, 4g64 Stroker Manley Pistons, 155mm 2.4 LR Manley Turbo Plus I Beam Rods with ARP 625 Studs, 100mm forged non-billet Manley Crankshaft, Full H/E PNP with Port Matching, Kiggly Racing Girdle, Dual Tial 50mm BOV's, Excedy Triple Disc Carbon HD Clutch, AEM EMS

'95 Ram 2500 Diesel
Mods - 5in TBE, Boost Elbow set to 28psi, Adjusted fuel pump, Open Turbo.

Future Mods- Super Street Clutch (rated @1400ftlbs tq), 67mm turbo, 160lb valve springs, added timing, tubular exhaust manifold, larger injectors, possible 6 spd swap.


Master ASE Certified Gasoline/Diesel Technician since 2004

Speed Junkies Social Group

Yourcobalt Official Facebook Page!

Syndicate of Tuners Official Page! Up and going again as of 1/11/13

Click here to PM me if you have questions or issues!
Leveecius is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 01-20-2010, 04:05 AM
Contributor
 
Tricell0010's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 421
Mine aren't blown then just stop working one day and on some rare occasions they will work. first it was my front left and then a few months later it was my front right.. If i replace them will it fix that problem or is it some kind of wiring?

Tricell0010 is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 01-20-2010, 07:04 AM
Levee
YourCobalt of the Month Winner
YourCobalt.com Premium Member
Admin


 
Leveecius's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Battle Creek, MI
Posts: 3,210
Garage
Send a message via Yahoo to Leveecius
Sounds like wiring came loose, or the radio is starting to give out.

'09 SS/TC - Stolen
Mods - Injen CAI, CIA MAF Relocate CP's, Dejon FMIC,
Custom 3" DP, 3" Exhaust, GT3076R, Pioneer AVH-4100DVD, Hurst STS, ZZP triple pod, Autometer Cobalt boost/DPIC/WB gauges, Nitto NT05 245/40/18's, H&R Springs, 80:20 Meth Spray
Future - KSport Kontrol Pro Coilovers, 10% Tint, FMIC spray
538whp/501wtq @38 psi on meth and 93 oct on stock ish motor


06 EVO IX MR/SE - Sold
Mods - *Updated 10/6/13* AEM TRUboost EBC, 4in custom TBE, SD dual 93/e85 tune, ETS 4in Race Core FMIC, Dual Aeromotive 400lph Fuel Pumps, T4 Tubular Manifold w/ dual WG's, FP Super99HTZ DBB Turbo, GSC 274 mivec cams, ARP headstuds/rod studs, FIC 2150cc Injectors, Aeromotive FPR, Aeromotive Fuel Rail, catch can, Mini Battery Kit, Slim Coolant Fan, Kiggly Racing high pressure valve Springs/Titanium Retainers, Supertech Stainless Steel Valves, Dual VTA Tial 44mm WG's, 4g64 Stroker Manley Pistons, 155mm 2.4 LR Manley Turbo Plus I Beam Rods with ARP 625 Studs, 100mm forged non-billet Manley Crankshaft, Full H/E PNP with Port Matching, Kiggly Racing Girdle, Dual Tial 50mm BOV's, Excedy Triple Disc Carbon HD Clutch, AEM EMS

'95 Ram 2500 Diesel
Mods - 5in TBE, Boost Elbow set to 28psi, Adjusted fuel pump, Open Turbo.

Future Mods- Super Street Clutch (rated @1400ftlbs tq), 67mm turbo, 160lb valve springs, added timing, tubular exhaust manifold, larger injectors, possible 6 spd swap.


Master ASE Certified Gasoline/Diesel Technician since 2004

Speed Junkies Social Group

Yourcobalt Official Facebook Page!

Syndicate of Tuners Official Page! Up and going again as of 1/11/13

Click here to PM me if you have questions or issues!
Leveecius is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 01-20-2010, 07:14 AM
Contributor
 
bbqdhamster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 394
Quote:
Originally Posted by Tricell0010 View Post
Mine aren't blown then just stop working one day and on some rare occasions they will work. first it was my front left and then a few months later it was my front right.. If i replace them will it fix that problem or is it some kind of wiring?
Basically the same thing happened to me. My front right stopped working one day, and then came back on a few times randomly for the next month or so. I tried moving my front left to the front right, to see if it was wiring, and it worked fine. I'm 90% sure you just need new front speakers.
bbqdhamster is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 01-20-2010, 09:04 AM
Contributor
 
Tricell0010's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 421
did you replace yours and the problem was fixed?

Tricell0010 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 01-20-2010, 09:11 AM
Contributor
 
bbqdhamster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 394
Yep. I replaced them with a duplicate set of speakers I'm selling now. No problems at all, and the difference in sound quality is awesome.
bbqdhamster is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 01-20-2010, 09:49 AM
Contributor
 
Tricell0010's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 421
Yeah i figure i would just go out and get some aftermarket speakers. Thanks for the information

Tricell0010 is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 01-21-2010, 01:21 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 248
yah i tested mine yesterday and there is no bass at all or nothing, i adjusted the HU to the front (F) and there was no noise, moved it front then left and right and still nothing. so i am positive that there is something wrong with BOTH, could this be because of the stock amp since both arnt working or do u think that randomly both stopped....i tried taking the door panel off to see if the wires were ripped some how or something but the damn clips holding the door wouldnt come off...

CAN ANY OF YOU HELP ME TAKE OFF THE DOOR PANEL?????

.............i read the thread about how to remove it but i dont wana buy the tool
05c08a!t is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome