i have a problem... can you help again??? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Chevy Cobalt Owners Lounge General Chevy Cobalt discussion

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 03-19-2009, 01:02 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Question i have a problem... can you help again???

OK. Here is the problem... I have a 08 sedan lt and when i turn on the a/c or the heat on low it makes noise i dont know how to explain it but it is anoying as HE**. Since you all have been so great before do you think that you could provide me with an idea on what it might be?? It is still under waranty but i would kind of like to have some feedback from others first. And maybe help someone else that is having the same problem...
Jentonyscobalt
jenntonyscobalt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 03-19-2009, 02:59 PM
OBZ
Staff AlumniDedicated


 
OBZ's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: S.L.C. UT.
Posts: 3,006
Does it sound like some sort of ticking? or is it just the engine kind of droning. Because whenever I turn on my AC or heater it puts a little more load on the engine causing somewhat of a drone effect. But also Sometime i can hear a kind of "tick" for that I think there are leaves or something caught in the fan.



"A wise man speaks because he has something to say,
A fool speaks because he has to say something"
OBZ's showoff thread!
OBZ is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 03-19-2009, 03:53 PM
Cobalt Master
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,538
it could either be your blower fan, or your AC compressor clutch......... without hearing the noise, couldnt tell you exactly what it is
cobaltkrazy is offline  
post #4 of 14 (permalink) Old 03-19-2009, 05:35 PM
Staff Alumni
YourCobalt.com Premium Member


 
scagnetti76's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Helena Mt
Posts: 3,700
Garage
yeah ive got the ticking when the heat is on the first two settings. i havent gotten around to figuring out what it is yet though. annoying as hell though!
scagnetti76 is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 03-19-2009, 05:55 PM
Contributor


 
JDriver77's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Hopkins County Kentucky
Posts: 277
JDriver77 is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 03-19-2009, 08:06 PM
Cobalt Master
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,538
Check your blower fans then, cause i may not have a cobalt, but i get it now that i replaced my fan on my car.
cobaltkrazy is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 03-20-2009, 05:14 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Smile

it is a ticking i listened carefully to it last night... i will make a appt with the dealership and post a responce when they tell me what it was and fix it... thanks guys it is nice to get feedback and know that i am not the only one that has this problem
jenntonyscobalt is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 06-24-2009, 09:07 PM
007
Forum Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 98
Had this problem on setting one and two. changed blower a few weeks ago and its all good.

Note factory blower needs to be cut out and then replacement gets screwed in with a gasket. Had mine done under warranty
007 is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 06-25-2009, 04:45 AM
Expert


 
JELIZA's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sandy Lake, PA
Posts: 856
I have that too. If I put the heater on 3 or four first and then go back down to 1 or 2 I don't hear it, but if I just put it on 1 or 2 first, it's there. It may still be under my warranty, so I may just get it checked out. =)



"Carpe diem"
JELIZA is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 06-25-2009, 06:17 PM
007
Forum Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 98
Yep thats exactly how mine was Jeliza. Go get it done if you still have warranty. The new updated blower is stronger too.
007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Tags
a/c , fan , heating

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome