is my balt ok? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Chevy Cobalt Owners Lounge General Chevy Cobalt discussion

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 11:03 AM Thread Starter
007
Forum Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 98
is my balt ok?

If I think my cobalt is not running as it should (feels sluggish) What can I do to test it?

I mean can I dyno it? what do i look for?

My balt is a 07 LT 2.2 with a 40t4e.
007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 12:27 PM
Cobalt Specialist
 
Join Date: Aug 2007
Location: Long Island, New York
Posts: 1,115
=\ mine feels sluggish aswell. idn what it is. like i press on the gas and the engine sounds deeper, but the rpms dont go up when im in like 3rd and 4th gear. i gotta really push it dont, then it doenshifts, then shifts again and i can go through the gear properly.
Sometimes when i push down the throttle the rpms will decrease, and when i let off the throttle the rpms will shoot up like 300 rpms. QWTF!

2007 Black LT coupe
35% Tint all around - Completly debadged - Side Moldings Removed
KICKER ZX 650 RMS interior amp - KICKER ZX1000 RMS Sub Amp
1 KICKER 12" L7 - All new pioneer interiors - Pioneer Avic Z2 W/ GPS
Rockford 1 Farad capcitor - Trunk, Doors, and Rear deck Dynamated - PS2 with guitar hero
Blue footwell neons - Two Alpine type S Tweeters

Engine mods:
K&N air filter
^^^RIP^^^
2006 TBSS!
xyankees214x is offline  
post #3 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 03:33 PM
Cobalt Specialist
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sunshine State
Posts: 1,250
Try this...run a scan on your OBD II and then do an erase (even if there are no codes).

All Cobalt owners need to know that the ECM "learns" how you drive. It adjusts to the way that you drive. If you have been "babying" it it will adjust to being "miserly". Doing an erase will set all the learn values back to the original and you can "relearn" the car to run better. Disconnecting the battery doesn't do the relearn feature.

Ex-Cobalt Owner
Red07SSNA is offline  
post #4 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 04:05 PM
Forum Regular
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 122
What's the millage at? might need to change the transmission fluid.
Mick is offline  
post #5 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 04:20 PM
Newcomer
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 50
Wouldn't hurt to run a bottle of Chevron Techron Concentrate if you haven't done so recently.

or other complete fuel system cleaner if you prefer.
sille777 is offline  
post #6 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 04:21 PM
Forum Regular
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 122
I prefer BG products.

Also, how long has it been since the last oil change?
Mick is offline  
post #7 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 04:39 PM
Cobalt Specialist
 
Join Date: Aug 2007
Location: Long Island, New York
Posts: 1,115
im at 33k miles. So how do we reset the ecm?

2007 Black LT coupe
35% Tint all around - Completly debadged - Side Moldings Removed
KICKER ZX 650 RMS interior amp - KICKER ZX1000 RMS Sub Amp
1 KICKER 12" L7 - All new pioneer interiors - Pioneer Avic Z2 W/ GPS
Rockford 1 Farad capcitor - Trunk, Doors, and Rear deck Dynamated - PS2 with guitar hero
Blue footwell neons - Two Alpine type S Tweeters

Engine mods:
K&N air filter
^^^RIP^^^
2006 TBSS!
xyankees214x is offline  
post #8 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 05:57 PM Thread Starter
007
Forum Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 98
Ok Im at 41000KMS dealer changed fuel sensor and fule pump and I noticed performance drop the second I left the dealer. Will try OBDII reset thanks.
007 is offline  
post #9 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 06:11 PM
Forum Regular
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 122
Well, if they did the fuel system stuff 9 out of 10 times they reset the system automatically.
Mick is offline  
post #10 of 25 (permalink) Old 05-07-2009, 06:48 PM Thread Starter
007
Forum Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 98
So what do you do then? My fule guage was not accrate. Took car in they changed sensor. took car home and guage was good car would loose rpm under heavy rpm took car in they said nothing was wrong (i had refulled) problem came back when i was 1/4 tank took car in they changed fuel pump. Car now sluggish
007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome