Cold Start+A/C=?? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Chevy Cobalt Owners Lounge General Chevy Cobalt discussion

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 07:05 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
Cold Start+A/C=??

Ok, is there really a reason my car should be doing this?


To Break Down The Video:
  1. The Air (heat) is ON, the Car is OFF-I attempt to start it 2x
  2. Next Try, I take the key out put it in and start with Air ON
  3. Last Time, Air off then start-Runs fine-then Air ON

Me & my dad were supposed to get it checked out but have been procrastinating but now its pretty cold down here and it'd be nice to use the heat to defrost atleast..Oh yeah after driving about 6mi to school, I tested it again and it still does it..

Does anyone have a clue to what would cause this, I plan on taking it to AutoZone tomorrow
Hipkik is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 07:37 PM
Forum Regular
 
ilovecars's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Maryland
Posts: 98
Send a message via AIM to ilovecars
auto or stick? any codes?

---------- Post added at 07:37 PM ---------- Previous post was at 07:33 PM ----------

can you drive with the a/c on? or is it just wont sit and idle with the heat?

Last edited by ilovecars; 01-05-2010 at 07:39 PM.
ilovecars is offline  
post #3 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 07:42 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
its Auto, 07 Ls, 62,XXX miles

and nope can't drive with the heat on either, it cuts off- gives me low fuel & powersteering warning on the DIC and I have to pull over and put it in park, turn off the air, then crank up

CEL isn't on, can it still throw out codes w/o the MIL/CEL light indicating it?

Last edited by Hipkik; 01-05-2010 at 07:46 PM.
Hipkik is offline  
post #4 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 07:49 PM
Forum Regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Royal Oak Mi
Posts: 79
Sounds like a electrical problem to me.

Which is not good.
dragon300zx is offline  
post #5 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 07:51 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
any hunches as to a specific problem?
Hipkik is offline  
post #6 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 08:16 PM
Forum Regular
 
ilovecars's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Maryland
Posts: 98
Send a message via AIM to ilovecars
sound to me like your compressor is ****ed up some how like its locking up. when you turn it on it turns off and kills everything thats what everything is leading me to.

---------- Post added at 08:16 PM ---------- Previous post was at 08:16 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Hipkik View Post
its Auto, 07 Ls, 62,XXX miles

and nope can't drive with the heat on either, it cuts off- gives me low fuel & powersteering warning on the DIC and I have to pull over and put it in park, turn off the air, then crank up

CEL isn't on, can it still throw out codes w/o the MIL/CEL light indicating it?
no it shouldent be able to do that it should light up
ilovecars is offline  
post #7 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 08:43 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
^^ think I should take the time to have is scanned? Anyone know if it's covered by the warranty?
Hipkik is offline  
post #8 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 08:52 PM
Banned


 
Join Date: Feb 2009
Location: Mechancisburg, PA
Posts: 7,805
Send a message via AIM to camopaint0707
check the BCM everything is electronic in a cobalt so one faulty piece could effect other stuff easily



camopaint0707 is offline  
post #9 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 09:03 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
Looks like I have alot of calls to make...
Hipkik is offline  
post #10 of 29 (permalink) Old 01-05-2010, 09:40 PM
I cut stuff
YourCobalt of the Month Winner
YourCobalt.com Premium Member


 
blazerlow's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: MN
Posts: 6,238
Garage
so nothing happens? it won't even crank? could be a bad ignition switch. It might have nothing to do with your air, just a coincidence. hard to say. while you're at it, put some gas in it and change the oil too lol
blazerlow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome