Electrical? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 07-12-2010, 11:36 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
Electrical?

ok 2006 Cobalt 2.2 liter w/ 65,000 miles...When i start my car, ive been getting this slight shaking feeling for like the first couple seconds. it feels like the engine is gettin ready to cut off, but then it smooths out. Also ive been noticing that whenever i operate the steering wheel, the headlights dim. could this be a battery issue or alternator issue?...Also today i started the car and at idle it wouldnt stop shaking. it felt like it was hesitating and getting ready to shut off and the check engine light was flashing. after about 20min the idle smoothed out and everything felt normal, yet i had a solid check engine instead of flashing. i havent had a chance to pull any codes yet but when i do i will post them... a few months ago, i pulled a code, but i dont remember it. it had something to do with the knock sensor...
flickerawr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-12-2010, 11:43 AM
Expert


 
golfin's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Abbotsford, British Columbia
Posts: 992
Garage
Send a message via Skype™ to golfin
sounds like engine misfire sir. maybe the spark plugs are fouled or your having a cylinder issue. but i definately feel as if when you pull the code its gunna be p0300. Have you checked all your fuel injectors and such to make sure they are still working aswell?

golfin is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-12-2010, 01:48 PM
YourCobalt of the Month WinnerCobalt Master


 
ff_drift_lol's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: lawn guyland
Posts: 1,890
i think it's a dirty maf or throttle body

ff_drift_lol is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-13-2010, 09:57 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
the only code that came up was P0326 Knock Sensor 1 Circuit Range/Performance (Bank 1 or Single Sensor)
flickerawr is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-13-2010, 09:59 AM
YourCobalt of the Month WinnerCobalt Master


 
ff_drift_lol's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: lawn guyland
Posts: 1,890
if the engine is sputtering having a hard time keeping itself moving i'm sure it's throwing some timing at low rpm. seems normal to me. any misfire codes? i know you said thats it but idk...doesnt make all that much sense to me.

ff_drift_lol is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-13-2010, 10:50 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
it was sputtering yesterday morning for like 20min then it stopped and everything was normal except for the check engine light... idk... i'll clean the TB and MAF sensor and try installing a new knock sensor. could be the injectors or bad fuel...
flickerawr is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-13-2010, 08:56 PM
Newcomer
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 21
lights dimming when wheel is turned is unrelated. due to current draw from power steering motor (electric) get the recall if you havent already
jon_k is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome