P0705 Code?? Any Help Please? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 12-07-2010, 05:53 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
P0705 Code?? Any Help Please?

I have a P0705 code. "PRNDL" circuit problem. I have replaced the transmission position sensor, and this didn't help. I am reading that maybe the shifter is the problem. Any ideas on this

---------- Post added at 08:53 AM ---------- Previous post was at 08:49 AM ----------

Oh I also forgot to mention. The doors don't automatically lock anymore when I put the car into gear and the cruise control doesn't engage when I press the cruise control button.
Sonic454 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 12-07-2010, 07:26 AM
Newcomer
 
RauLiTo's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 41
Send a message via MSN to RauLiTo Send a message via Yahoo to RauLiTo
I had read before about the shifter not allowing to remove the key..

But maybe you have a loose wire some where .. since you replaced the sensor..
RauLiTo is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 12-09-2010, 08:44 PM
Veteran
 
Join Date: Jun 2009
Location: Seattle
Posts: 600
Garage
Send a message via AIM to CobaltKatsu Send a message via MSN to CobaltKatsu
Sometimes if your cruise control does not engage or function then you have a broken wire in the systen, and the computer is overriding the cruise control to engange by saying the brake is being applied.



2008 Silver LS, 2.2L, 18" wheels, Airbox Mod Rockford Fosgate 10s', Stock Deck, 20% Tint, 10k HIDs, Tsudo N-1, Megan Racing Coilovers
CobaltKatsu is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 12-10-2010, 05:37 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
thanks for the help so far. I am guessing that i may have a break in the wiring somewhere, but i havent found it yet. If i erase the codes, The doors lock once when I put the car into gear the first time, but then I have to wait for approx. 30 seconds because I can't get the shifter to go into gear. Then once it allows me to put the car into gear, i have to manually lock or unlock the doors again because the shifter no longer controls that function. I though that maybe a switch in the shifter was malfuntioning causing this. But at this point I don't really know.
Sonic454 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-10-2010, 07:45 AM
Veteran
 
Join Date: Jun 2009
Location: Seattle
Posts: 600
Garage
Send a message via AIM to CobaltKatsu Send a message via MSN to CobaltKatsu
Ill look into it today while I'm at work



2008 Silver LS, 2.2L, 18" wheels, Airbox Mod Rockford Fosgate 10s', Stock Deck, 20% Tint, 10k HIDs, Tsudo N-1, Megan Racing Coilovers
CobaltKatsu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome