Weird Problems with My Cobalt.. Anyone else Having These Problems? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 11-20-2011, 08:12 PM Thread Starter
Prospect
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 20
Angry Weird Problems with My Cobalt.. Anyone else Having These Problems?

I have a 2006 cobalt lt, randomly it will lock my keys in the ignition and the only way to free them is to touch the ground wire on the battery. another thing is that once i turn the keys to shut the car off the engine will stay running for a few seconds and then shut off. any one else having these problems? if so how did you fix them?!
Flasssk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 11-21-2011, 05:06 AM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Loose connection on battery terminal will cause key to not be released from ignition. I had that problem before and my positive terminal was loose to the touch. Maybe your ground terminal is loose. But the engine not shutting off right away that must be a different problem. That might be ignition switch.

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly

Last edited by Coby7; 11-21-2011 at 01:27 PM. Reason: Typo
Coby7 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 11-21-2011, 11:51 AM
Veteran
 
Bolrae's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Dallas, Texas
Posts: 547
Garage
my car does that sometimes too but after awhile of turning the key and wiggling it usually comes out idk about the wire to the battery tho ive never tried to fixed it i thought they all did that sometimes

Bolrae is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 11-22-2011, 10:13 AM Thread Starter
Prospect
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 20
well i found out that the battery i had in the car was shot soo i bought a new one last night.. put it in it started right up.. but theres a constant humming comming from under the hood, when the cars off the noise continues. soo i walked out to my car this morning and it was dead. doors wouldnt even unlock with the keyless switch.
Flasssk is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 11-30-2011, 08:56 PM
Contributor
 
RandyO's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Myers, Florida
Posts: 372
Garage
Sounds like you have a pretty large drain on the battery or charging system. Go get your battery and alternator tested and ask them to do a drain test as well. They do it at advance auto and even the danger zone.

RandyO is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 12-01-2011, 03:58 AM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Well some relay must be stuck on or something to kill a new battery over night. U should have pulled fuses last night until the humming stopped, now you would know what is hawling down your battery.

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly

Last edited by Coby7; 12-01-2011 at 06:44 AM.
Coby7 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 12-05-2011, 09:24 PM Thread Starter
Prospect
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 20
i had to pull the IP ignition fuse to stop the humming, thought the battery wouldnt die but it did. figured out that whoever wired the remote start before i bought the car did a half ass job. problem was solved when the remote start was taken out
Flasssk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Tags
problems

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome