Is My Cobalt Dead? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 07-22-2012, 08:23 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Jul 2012
Location: Fredericton, New Brunswick
Posts: 2
Is My Cobalt Dead?

Hey friends, I own a 2005 Chev Cobalt with a 2.2L Ecotec engine. About a week ago when I went out to start the car, I found that the power steering was not working, the wipers were not working, the air conditioner was not working, nor was the cruise control. I checked and changed all the fuses in the car as well as all of the relay switches in both fuse panels. The next day I went out to look around some more and now the car won't even turn on! I thought that maybe the battery was dead but it is fully charged, so I also checked all of the drive belts and reset the computer by leaving the ignition for 20 minutes and turning the key off and then trying to start it. (as per the dealership instructions) still no deal. If anyone can help us out, my family and I would really appreciate it. I know that having it towed to the dealership is a last resort and I am about to do so but the cost that will be incurred will be great. Our funds are drained by family health issues as of late.

Any help would be appreciated, Thanks
terrycobalt05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-22-2012, 08:37 AM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Did you check the big 50amp BCM fuse in the trunk close to the battery?


Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly

Last edited by Coby7; 07-22-2012 at 08:41 AM.
Coby7 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-22-2012, 09:15 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Jul 2012
Location: Fredericton, New Brunswick
Posts: 2
I'm pretty sure i did but i will check it again and post back, thanks Coby7.

---------- Post added at 01:15 PM ---------- Previous post was at 12:41 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Coby7 View Post
Did you check the big 50amp BCM fuse in the trunk close to the battery?
Yup just checked it, it's good.

Last edited by terrycobalt05; 07-22-2012 at 08:46 AM. Reason: Thanks for the picture.
terrycobalt05 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-22-2012, 09:51 AM
YourCobalt of the Month WinnerVeteran
 
Masterz's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Canada, QC, Trois-Rivières
Posts: 709
Send a message via Skype™ to Masterz
When you changed the fuse, did you put them all back at the right place? Double check if not sure.


My car showoff
Want nice deal on Aftermarket parts? Pm me for price from my sponsor!
Masterz is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-22-2012, 09:52 AM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Did you pull it out or just looked at the filament? Did you check the tabs for pitting, arcing and corrosion? Are your battery post clean and tight? Did the boost post come loose by any chance? Check the battery ground to chassis?

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-23-2012, 07:03 AM
Veteran
 
i944scania's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Hampshire
Posts: 563
Garage
alternator issues, get alternator checked

07 LSJ turbo swap
-to4e 50 trim .63 a/r @ 19psi
-2.5" intercooler system with zzp bov
-2.5" exhaust
-turbonetics deltagate II w/voodoo boost controller
-3" intake
-siemens #60s
-aem uego wideband afr
-HP custom tune


i944scania is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-29-2012, 02:43 PM
Chevy Customer Service
YourCobalt.com Premium MemberExpert
 
ChevyCustSvc's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Detroit, Michigan USA
Posts: 794
Any updates since your last post? Hope you were able to resolve everything by now, but if not and if I can be of any assistance, please let me know.
Sarah, GM Customer Service
ChevyCustSvc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome