Weird Electrical Problems - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 10-08-2012, 09:19 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 72
Weird Electrical Problems

i was driving to work today and whenever i go over bumps my radio stations change so after giving up trying to make it work right i just put in a cd and it wouldnt even work, it would just go back in forth from track number one and track number too, it wouldnt play anything. i was at work by then so i just said screw it i didnt have time to look at it more.

on my way home from work i turned my left blinker on and it started blinking very fast, very very fast. so i turned on my right blinker and it worked as it should. i started just flipping different things to see what else was going to screw up but nothing else did.

does anyone know whats wrong with my car? its a 07, i bought it used about two years ago and its been nothing but junk. im about ready to just trade it in because i cant afford to keep on fixing something new every few months. i apologise for being kind of angry but enough is enough.

if someone could please help me out here it would be great.
thanks!

bean2080 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 10-08-2012, 09:40 PM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Fast blinker is a burnt bulb. Do you have redondant radio controls?

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 10-08-2012, 09:46 PM Thread Starter
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 72
no i do not, its just a plain jane base model.

bean2080 is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 10-08-2012, 10:41 PM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Then your radio has a stuck button.

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 10-09-2012, 07:19 AM Thread Starter
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 72
how would i go about fixing that? i really hope thats all that is wrong with it because that sounds like a easy fix. i tried just hitting the side of my consel with my hand and it was still changing stations and skipping. also, what size light are my blinker lights?
thanks

---------- Post added at 06:19 AM ---------- Previous post was at 05:42 AM ----------

here is a little update. the radio, i cant get it to skip im not sure whats going on with it now but i guess if it dont skip then good enough lol

the blinkers, my driver side front blinks very fast and my driver side rear does dont blink at all. when i turn on my hazard lights my drivers side front works fine but my rear still dont work. right now i am in the process of checking the fuses.

bean2080 is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 10-09-2012, 07:44 AM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
You have a burnt tail light bulb. The fast blinking is to warn you that you have a burnt bulb otherwise you would never know. It's a 3157 I believe in the sedan anyways.

Looks like your radio button got unstuck. Soda pop is a big culprit with these when you open a can and it goes piiissssstttt!!!! One drop in the wrong spot turns to syrup turns to glue practically.

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 10-09-2012, 07:46 AM Thread Starter
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 72
i should of just looked at it and made one big update but here is another. the rear drivers side bulb was burnt out so i replaced it and all my blinkers work fine now, thats weird how it works but i think i can mark that off of my list.

my radio was messing up yesterday when my car heater was full blast and the inside of my car was kind of hot ( i work late hours and it was cold lol) anyway i thought maybe the heat was making something mess up so i let my car get a little warm but i didnt want to have to let it set for a hour to heat up all the way. i rattled all of my buttons around trying to make it mess up and still nothing.

i almost want to believe it will do it again, if it does is there anything i can do or try to see if it helps? i cant really trouble shoot it now since everything is working fine.

thanks for all the help! you are like a cobalt wizard! lol

bean2080 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 10-09-2012, 09:10 AM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Glad you didn't trade it in because of a burnt bulb. lol

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 10-09-2012, 09:29 AM Thread Starter
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 72
i know i was just frustraded lol i replaced the fuel pump 2 weeks ago on it and it cost $270 for just that. on a side note it still isnt starting 100% like it should, it acts like theres air in the line. but it runs fine, that will have to be good enough for now untill i get time to look at it.

thanks again!

bean2080 is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 10-09-2012, 11:47 AM
Staff Alumni
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Halifax, N.S
Posts: 3,127
My gp started funny for 5 years then finally wouldn't start. Turned out to be the crank sensor. Since then its started up like a new car

Sent from my HTC Desire using AutoGuide.Com Free App

2009 Ford Escape Limited - 3.0L, 6 speed auto, 4x4, 25/33 city/hwy imp mpg.
2017 F150 XLT-XTR - 5.0L, 4x4, 3.55's, E-locker, xtr chrome package, fx4 off-road package.
20/25 imp mpg
money_man is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome