2010 Remote Start Not Working - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:13 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Pedricktown
Posts: 7
Exclamation 2010 Remote Start Not Working

I have a 2010 Chevy Cobalt that came with remote start on it and just recently it started to not work. All the buttons on work except for the start. When i hit the start button the lights flash like it is going to start then nothing. Can anyone help.
Helmet is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:15 AM
Staff Alumni
 
Rriggs92's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Fort Wayne, Indiana
Posts: 1,345
2010 Remote Start Not Working

How many times did you do it without starting the car for real? It will only start with the remote twice then you gotta use the key


Sent from AutoGuide.com App
Rriggs92 is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:16 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Pedricktown
Posts: 7
It does not even start once. I replaced the battery but still not working.
Helmet is offline  
 
post #4 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:20 AM
Staff Alumni
 
Rriggs92's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Fort Wayne, Indiana
Posts: 1,345
2010 Remote Start Not Working

Something probably came loose I'd guess and needs re soldered. Open it and take a pic. Coby7 is an expert on these remotes he can for sure help I bet


Sent from AutoGuide.com App
Rriggs92 is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:23 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Pedricktown
Posts: 7
I will do that as soon as i can but the second remote i have does not work either. It does the same thing. The lights flash then nothing.
Helmet is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:28 AM
Staff Alumni
 
Rriggs92's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Fort Wayne, Indiana
Posts: 1,345
2010 Remote Start Not Working

Ooh. Have a warrenty?


Sent from AutoGuide.com App
Rriggs92 is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:31 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Pedricktown
Posts: 7
I called and its past it. I have 50,000 miles.
Helmet is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:39 AM
Staff Alumni
 
Rriggs92's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Fort Wayne, Indiana
Posts: 1,345
2010 Remote Start Not Working

Ahh. If they both don't work it could be the module that gets the signal from the remote maybe, but again coby will be able to tell you more about that when he gets back on


Sent from AutoGuide.com App
Rriggs92 is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 01:41 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Pedricktown
Posts: 7
Ok, thank you for the help ill wait till he gets on to see what he says.
Helmet is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 03-03-2013, 03:15 AM
Contributor
 
Join Date: Nov 2008
Location: Clovis, NM.
Posts: 360
Garage
If there is an unresolved CEL the remote start will only flash twice and not work.
Might also be other causes to this, but that is definately one.

07 G5 GT

Cherry's Tree


Randy
Now serving Boost
272whp 276wtq @10psi
Cherry GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome