My Car Sounds Like a Grasshopper - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-29-2013, 10:59 AM Thread Starter
Super Moderator


 
Plain Jane's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Montreal, Quebec
Posts: 3,860
Garage
My Car Sounds Like a Grasshopper

My car never ceases to surprise me. This week's surprise is a new sound she started making under throttle, sounds something like air escaping a vacuum with a slight tick thrown in for good measure. There's no code but I do feel a little bit short changed on power. The car was normal all day Thursday, but after spending a night in the rain, I'm getting this new noise. My best guess revolves around a gasket issue. I know I didn't give you guys much to work with, but can anyone come up with a better diagnosis? I hope it's not a timing issue... Thanks.

Just realized I posted this in the wrong forum. Problems & Service? On a Cobalt? I would have never guessed.

'07 Eclipse GT build thread - 280whp, 254wtq

Last edited by Plain Jane; 06-29-2013 at 11:57 AM. Reason: Cuz I'm an idiot.
Plain Jane is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-29-2013, 04:19 PM
Cobalt Specialist
 
JacksonWilder3's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Wasilla, Alaska
Posts: 1,067
Mine has the same sound...
Sounds like It is coming from inside the TB.


2010 Cobalt 2LT Sports Package
2.5% tint all the way round.
SUPRRAAACHARRRGGEDDD
2.9 pulley, 60# Injectors, Injen 2.5" intake
55 Watt 6000K Hi/Lo HID's
35 Watt 5000K Fogs
Black SS 17" Wheels
Debadged
Spyder 3" Carbon Fiber Antenna
YAKIMA ROOF RACK WITH 40" LIGHTBAR
2.5' ZZP DP
Full set of Black Recaros
Eibach sportlines for teh low.
Front and rear SS lips
JacksonWilder3 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-29-2013, 10:33 PM Thread Starter
Super Moderator


 
Plain Jane's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Montreal, Quebec
Posts: 3,860
Garage
As good an excuse to upgrade to the 2.4 TB as any.
I do feel a slight vibration in the seat when idling. A quick search on the forums revealed a possible bad flex pipe. Here's hoping its as simple as that.

'07 Eclipse GT build thread - 280whp, 254wtq
Plain Jane is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome