P0171 Lean code - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-24-2015, 10:54 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1
P0171 Lean code

I have a 2006 Cobalt SS/SC with the following mods:
3" ZZP CAI
ZZP midlength header/downpipe combo
3" pulley
60# injectors
1 step colder NGK
ZZP tune

So basically Stage II. After the install everything was good and running great. 1 week later I got the CEL which was of course for lean condition. When I bought the car it had the 3" pulley already but was running on stock injectors which you think would have made it very lean but never had CEL. I contacted ZZP to see if it could possibly be something in the tune but they said check for vaccum leaks. So im going to have a smoke test done next week but was trying to see who else has had this issue with a ZZP tune as well. No real change in the way the car is running and mpg has not really changed. I dont have the funds for a wideband to monitor the AFR but i am absolutlely going to get one soon. Any help is appreciated.
SC1247 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-04-2016, 03:53 PM
Newcomer
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Dang man I'm in the same boat. I just threw the p0171 code today it's been like 60 miles since I did the stage 3. Grrrr. I had a CAI and exhaust with stock tune and it had a lean code and MAF code for a while. But now with the tune im kinda upset that the CEL comes on...
Please post if you come across any solution, and I shall do the same. Best of luck
Eshirley is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-10-2016, 03:16 PM
Expert


 
blu3_v1p3r's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Ventura County, CA.
Posts: 922
Check for VAC leaks or boost leaks.

2009 Imperial Blue Metallic Cobalt SS/TC Sedan - "Stock":
2008 Victory Red HHR SS - Stock
2005 Chili Pepper Red Ion Redline - Stock
2007 Sunburst Orange Metallic LS Coupe - Sold
blu3_v1p3r is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-12-2016, 12:19 PM
Newcomer
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Sc1247

Same thing here, on my friend's 05 SS/SC we put a ZZP Stage3 on in November he still has the P0171 and my bone stock 07 SS/SC just popped one Saturday.
Anyone had a fix yet?
RustySS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome