2005 Cobalt Transmission Help Needed? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 04-20-2016, 12:09 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 1
2005 Cobalt Transmission Help Needed?

Hello gang, just found this site, and am in need of some help. I have a 2005 Cobalt, with an automatic trans. 107,000 miles. Car has shown NO trans problems whatsoever before the issue described next. Wife was sitting at a red light the other day, and when she went to take off, the car gets to around 40 MPH, the trans will not not shift, just revs up. There are NO codes showing up whatsoever. No check engine light at all. I tried the TCM fuse and it is fine. I disconnected the battery, and problem persists. Car seems to have no other issues. Anyone else ever have this issue? Any suggestions? Thanks in advance! - Drue
dl4jesus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 04-20-2016, 12:42 PM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
If you don't have a check engine light you may still have history codes or pending codes. Is anything else acting up? Maybe re-seat the BCM connectors and change the PCM/TCM fuse on the BCM fuse block. It might be pitted or corroded.

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 04-26-2016, 08:53 AM
Newcomer
 
OCBaltBabe's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Osceola, Indiana
Posts: 4
Garage
My balt has been having this issue. 05. Around the same milage 106XXX I never found out exactly what's doing it. My balt only does it when its cold. I tell her she's temperamental. I'm from northern Indiana so were coming into warmer weather and it practically stopped. Just early morning drives or late nights after it hasn't been driven a while. I'll be following to see if you find out for sure.
OCBaltBabe is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-02-2016, 05:03 PM
Prospect
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 20
My daughter has 09 LT with 83,000 miles that had a spontaneous problem a couple months ago - out of the blue it started slipping, you had to gently accelerate but at 40+ it was fine. Had a local shop diagnose. Could not find a bad valve or actuator (?) or any code.

Basically options were pull it out and have it rebuilt or replace with used. In order to get it resolved quickly went with used (50,000 miles) trans from recycler with 1 yr warranty.

Bottom line $1400 and back end of next day with no problems except resetting clock and date. (But still had radio presets!). At the same time I got a shifter for $50 and had it changed out because red tab that indicates gear position had broken a while back.

A couple months of regular use with no regrets. (There was an option for used trans with 30K for $1700 installed, but either way tranny has less than the car.


Sent from AutoGuide.com Free App
jimtcd is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-05-2016, 11:26 AM
Newcomer
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2
hi . you need to change transmission fluid and filter . if you have bad automatic transmission try lucas fix
ayadiala is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-16-2016, 06:57 PM
Newcomer
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
Transmission maintenance for me includes:
Auto-Rx to liquify any gumny deposits
Xado revitalizant to repair-in-place wearing of metalic contact points/surfaces

Just turned 445K on a 2.2l 2007 Pontiac G5 sedan with A/C, power windows but not the front frog lights. And I do mean frog lights.

Good luck in your situation. Stay positive and look for solutions!
kanaloa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome