Funny (new) Headlamp Problem (09 Cobalt LT) - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 05-01-2016, 01:57 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: May 2016
Posts: 2
Funny (new) Headlamp Problem (09 Cobalt LT)

Hi everyone,

So I recently got this upgrade for my 2009 cobalt LT headlamps (Halo Projector Led Headlights from Spyder). I connected the wires like normal, LEDs and Halos to DRL, and plug the blue thing. But here's my situation....

1. When my headlamp lever is at AUTO, during daytime (DRL), only the low beam on the driver's side works, the passenger's one doesn't. At night, the driver's side's one turns off and the passenger's one is then on.

2. When my headlamp lever is at LOW BEAM, only the passenger's side is on.

3. When I put on HIGH BEAM, both high beam lamps are NOT on during daylight (I guess this's obvious?) but at night they are ok.

4. When I flash, all lamps are on.

From the above diagnosis, it's obvious that the bulbs all work, but not the circuitry I guess. I'm new to car, so anyone understands what's going on?

Note: it was fine with the original headlamps. I think the blue plugs on the new ones are mis-wired? Also, the LEDs and Halos work just fine, no problem with them.

Thank you,
AV
vatmnhat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-01-2016, 02:23 PM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Yeah it looks like a DRL and low beam wire are swapped or your set was designed for 05-06 which has DRL separate from low beam.

09 Cobalt


Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly

Last edited by Coby7; 05-01-2016 at 02:26 PM.
Coby7 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-02-2016, 09:36 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: May 2016
Posts: 2
Thumbs up [FIXED] Funny (new) Headlamp Problem (09 Cobalt LT)

Turned out the left low beam fuse was broken. Replacing it fixed the problem haha.

Thank you Coby!!!
vatmnhat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Tags
2009 , chevy cobalt , headlamps , headlights

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome