No start - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Problems and Service Talk about any mechanical problems you are having

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 08-20-2016, 12:57 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 4
No start

I have a 2006 Chevy cobalt that is not starting it has fuel pressure and spark the motor cranks but no fire I tried to hook up a obd2 meter but its acting like there is no power to the outlet the buttons that scroll through the display gauge are not working either the display gauge reads service airbag anybody have any ideas
Illusive1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-20-2016, 02:30 PM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Power fuse to the OBDII is the same as the cigarette lighter so check that first. Then you may want to look at the crank sensor....

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 08-21-2016, 06:33 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 4
I got it home gonna get that sensor pulled out and check resistance after everything over been reading I was leaning towards crank and cam sensors last thing I hope its not is my timing chain
Illusive1 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 08-21-2016, 12:59 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 4
I give up i changed the crank sensor checked timing chain I sprayed starting fluid into intake just wont start maybe I need to check compression?
Illusive1 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 08-21-2016, 02:01 PM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,820
Garage
Ignition module, fuel pump 50amp BCM fuse.... don't give up. Were you able to pull a code?

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly
Coby7 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 08-23-2016, 09:57 AM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 4
I will check bcm relay I have 60 psi at the fuel bar I figured spray starting fluid would atleast get it to try and start for a second I pulled.up p0800 I am still puzzled why the inboard display buttons on the dash are not functioning or windshield wipers will not work makes me think its something electrical
Illusive1 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 08-26-2016, 06:23 AM
Newcomer
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 7
Have you checked all your fuses? What about your grounds, are they tight and clean?
mrspeedy69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome