Messed Up Transmission Cables??? - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Transmission All about the Chevy Cobalt Transmission

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 01-16-2013, 05:16 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
Messed Up Transmission Cables???

i recently was involved in a car accident in my cobalt 08 LS 2.2L.. i had to change my radiator, fan, condenser. after having that changed i seem to have some transmission problems, the car is automatic but it feels as if the car is in first gear forever. it only goes up to about 43mph and the rpm hits the 4x1000 and the car just doesn't go anymore it just revs up to about 43mph.. i was told maybe the guy who replaced my radiator might have touched some cables, or maybe during the crash the transmission cables got messed up or something ... im just looking for help finding the cables so i can see if everything is plugged in right or something. if anyone has pictures or any kind of help or advice will be greatly appreciated.. thank you so much.
FM0CMatias is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-16-2013, 05:45 PM
Super Moderator
YourCobalt.com Premium Member


 
Coby7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Magnetic Hill, New-Brunswick
Posts: 11,819
Garage
Only one cable goes to transmission actuator. Almost looks like transmission is not building pressure. Are you sure you topped up transmission after changing radiator.

Every minute spent angry is a happy minute lost for ever and ever!!!
Drives 2016 Cocoa Buick Encore 1.4L Turbo auto KL4CJDSB2GB652675
Drives 2016 Sunset Orange Trax LT1 1.4L Turbo auto 3GNCJPSB8GL142716

Never drive faster than your guardian angel can fly

Last edited by Coby7; 01-16-2013 at 09:31 PM.
Coby7 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-16-2013, 08:51 PM
Forum Regular
 
ridelightning25's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 152
I'm assuming it has a trans oil cooler in the radiator? Perhaps bent/kinked cooler lines? Have you tried the manual gears?
ridelightning25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome