2010 Transmission Pulsating / Check Engine Light - Chevy Cobalt Forum / Cobalt Reviews / Cobalt SS / Cobalt Parts
Transmission All about the Chevy Cobalt Transmission

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 12-11-2015, 05:54 PM Thread Starter
Newcomer
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
2010 Transmission Pulsating / Check Engine Light

Hi, my name is Chris from Cincinnati. My 2010 just turned 100k. I bought it new from the dealer with only 15 miles on it. I have loved the car thus far. No mechanical issues except a wheel bearing. That is until lately. At around 90k the transmission started acting up. Pulsating around 20 - 40mph between 2 & 3k rpms. It was hit and miss. One day it would act up and the next no issue. Had the regular maintenance done as suggested and had fluid and filter changed at 91K. Issue was still a hit and miss. Took it back to my mechanic and all fluid levels were good. He drove it, nothing happened. It actually quit for about a month. It hasn't been acting up often. Then today, here we go. Only this time the Check Engine warning came on... I can't figure it out. Any help is greatly appreciated.
cag40oz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-24-2015, 06:07 AM
Newcomer
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
Hello! I am just running into this exact issue. Got the car at 117 miles on it. I'm at 88,000 miles. No issues hardly on the car at all except the wheel bearing in my first year of ownership.

This started two weeks ago. I took it to Autozone which ran the code machine on it to see what is happening.

I got the following readout:
P0700 -Trasnaxle Control Module (TCM) Malfunction
P0976 2-3 Shift Solenoid (SS) Control Circuit Low Voltage

My light comes on intermittently and it will work "fine" for a bit, but then starts having the RPM stuck at 3.2 while driving at a steady speed.

I haven't taken it in yet as I'm a bit paranoid of the cost of the repair.
Kroberts is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-12-2016, 09:41 PM
Newcomer
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Kroberts View Post
Hello! I am just running into this exact issue. Got the car at 117 miles on it. I'm at 88,000 miles. No issues hardly on the car at all except the wheel bearing in my first year of ownership.

This started two weeks ago. I took it to Autozone which ran the code machine on it to see what is happening.

I got the following readout:
P0700 -Trasnaxle Control Module (TCM) Malfunction
P0976 2-3 Shift Solenoid (SS) Control Circuit Low Voltage

My light comes on intermittently and it will work "fine" for a bit, but then starts having the RPM stuck at 3.2 while driving at a steady speed.

I haven't taken it in yet as I'm a bit paranoid of the cost of the repair.
Not sure if u have fixed issue but good luck on finding a Dealership that will even fix it and I Know solenoid labor cost Is over 600 bucks, if I knew all this before, I would bought used Tranny and just Switched it out but now I'm around 800 in cost and my Cobalt still doing the same problem as before if not worse. If your not in my situation which is owe more On that car than it's Worth I would find Nearest car dealership and trade it fast as I could get There. Good luck with yours and wish the best for you if u haven't got it fixed yet.
Jay4366 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome