Chevy Cobalt Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Hey guys I went to the dealer on this and they couldn't figure it out. Between 35 and 48MPH on deceleration only, not braking but just foot off of the accelerator and coasting, my car will feel like it's kicking down a gear for about 4 seconds. The transmission stays in the same gear, but the RPMs plummit and the Instant MPG will go from 30-45 up to 99. To me it feels like the ECM is shutting off the fuel injection completely, causing engine braking. I'm not sure on this though. I doubt it is a serious problem, as there is no CEL or even a minor code being stored in the computer. However, it is an annoyance. the car has roughly 16,000 on it and has done it since new. Dealer can't find a "problem." Any ideas? BTW I have the 4spd auto tranny.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #3
Tried that route. Dealer drove it for miles and it didn't do it for him. I notice it every time I drive the 'Balt. It's a strange problem in it's own right.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #5
Hmmmm ok. I didn't know if it was a normal thing or not because it only does it at certain speeds. Had me confused, and still does.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #7
Meh its OK. I think since the oil pump is still turning in the engine and its not setting off any CELs I'm gonna quit worring about it. Thanks for the help guys.
 

·
Registered
Joined
·
1,060 Posts
I have an 08 G5 GT and 2008 Coby 2.4, both with auto. Both have done it since day one. Am used to it now. Like it "dropped off" anticipating another shift or something. I think they all do it and is not a problem... just different! If you know "RED07SSNA" on here... ask him. Heck of a nice guy and is super knowledgeable about these things on here. It would be worth your while to slip him a PM about it. He would have the correct answer, I bet. And I'm sure a lot of us have your same question!!

GTO 1
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #9
Ok. I'll see if he can get me an answer about it and I'll reply to the thread wit the answer. I'm thinking it is a normal thing, if you have a G5 and a Cobalt with 2.4s, but the same transmission.
 
1 - 9 of 9 Posts
Status
Not open for further replies.
Top