Chevy Cobalt Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
Hi

ever since I disconnected my bcm and reconnected it last week my cobalt is acting funny ,
first of all ,I have a crank shaft code on my dash ,now my door locks are coming and going and then they
stabilize and now my car alarm goes off many times a day,the remote car starter does not start the car like it used to .. is this mean that my computer is relearning the past codes etc.. ? or something has to be
repaired ?

can someone help please ?:crying::crying:
 

·
Registered
Joined
·
505 Posts
Diagnostics needed

White, i can appreciate your frustration.
I see your 08 has shown several problems over the past few weeks.

Is this is a factory alarm, yes? I must guess it is.

I have been looking for a scanner /programmer to get the sensor relearn started. So far I have only found the Tech2 to do this. I bet there are others. As of yet, I have not found any that will, and do other functions on these cars.

Once relearn is started, it will self complete or throw a different error code.

On your door locks, it seems to me this is controlled by the same receiver as your tire pressure management system TPMS. I have read the GM service bulletins warning of problems with this unit caused by low battery voltage.

After fixing the battery problem, the recommended fix is to attempt to reprogram the Remote Controll Door Lock Receiver RCDLR / re-marry the unit to the car and also verify TPMS in on and set to display. Again, this is with the Tech2 scanner/programmer.

Check out http://www.yourcobalt.com/forums/problems-service/25839-location-remote-entry-receiver.html
With the combination of poped fuses (30A) you must have crossed/shorted out at least one circuit possibly several.

So until one of the Supers chime in get ready to verify your ground points and take a look at
http://www.yourcobalt.com/forums/problems-service/88482-ground-location-images.html.
I bet Coby7, MP81 or any or the other super folks here will post within just a few hr.
 

·
Premium Member
Joined
·
11,821 Posts
I would start by re-seating all the connectors several times on BCM to clean any corrosion since this seems to be the origine of your problems. Disconnect battery first. Remote start won't work if you have check engine light!
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #4
Hi

I would like to thank both of you ,
for your wounder full info , it gives me hope to try to find and solve the problems of my cobalt ,
I am great full to be a part of this group

thank you

I will keep you posted !
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #5
Hi

I FINALLY HAD THE CAR SCANNED WITH THE TECH 2 ,
AFTER 2O MIN S THE CRANK SENSOR WAS RELEARNED AND ALL IS BACK TO NORMAL ,
IF ANY ONE HAS THIS PROBLEM IN THE FUTURE WITH THE CRANK SENSOR ,BEFORE THE SCAN ON THE CAR
CHANGE THE SENSOR JUST TO BE SURE ,
MAKE SURE THE GARAGE KNOWS HOW TO USE THE SCANNER ,SOME ONLY KNOW HOW TO SCAN AND NOT RELEARN THE
SENSORS ASK QUESTIONS .

THANK YOU TO EVERY ONE FOR YOUR HELP !
 
1 - 6 of 6 Posts
Status
Not open for further replies.
Top