Chevy Cobalt Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Has Anyone been able to pinpoint this problem, i just bought this car a few weeks ago 114k miles ls coupe seems to be a lemon now... had a p0420 code fixed that at a shop, but now it will jerk and die while driving like on the highway last night coming home driving as normal not speeding or anything crazy car loses power it seems and then caught power again, im not sure what the problem is but im seeing alot of post about the issue with no resolve please if anyone has an idea please get back with me, it is a dangerous problem being my power steering and breaks also go out, so i pop the clutch and it runs again but i shouldnt have this problem.... btw my cobalt is a 5 speed and this is happening,,,

Edit: I'll put more information as i find it out here, currently i went tightened all ground and power connections and bolt, like it in fuse box and if i have issue still ill update everyone.
P.S I will try turning on my overhead light and windshield wipers if it happens again.
 

·
Super Moderator
Joined
·
11,821 Posts
Could be half a dozen things, fuel pump, loose boost post, plugged cat, chafed wires touching ground, loose battery contact or corrosion somewhere. Don't get discouraged, these are good cars, you're just stuck with issues from previous owner who didn't get them looked after as they propped up.
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Discussion Starter #3
Well i can factor out a plugged cat we compression tested them today no back pressure meaning good flow through exhaust. I checked all the battery terminals and they seemed well. Idk what a boost post is its just a Ls so it doesnt have boost i didn't reckon, new battery in it with 0 corrosion i mean everthing looks good but of course its not throwing in check engine codes the dealer i bought it from couldnt find the problem and tried recreating the situtation with no sucess but i felt the jerking driving back from the dealer so now im at a loss for words. its normally in a higher rpm around 2-3k it will jerk when hitting a bump and rpms drop and sometimes completely die
 

·
Super Moderator
Joined
·
11,821 Posts
Boost post...
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Discussion Starter #5 (Edited)
I think since it still has stock spark plugs im gonna do that tomorrow since it has 116k miles on the oem

So when tightening the boost post good and snug now with a 10mm i saw in the fuse box some fuses missing, just want to make sure this model car doesnt have these or if they arent suppose to be there

first is a sir sol 10a fuse
secondly a eng vov sol 10a missing
thirdly a air pump i suppose module
fourrth a air sol turbo cool fan 2 module
and last a air pump 400a

Any help would be great there all listed on my fuse diagram but none are there so it raised concern
 

·
Super Moderator
Joined
·
11,821 Posts
Those fuses are only there in a California car.

 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Discussion Starter #7
Thank you! still looking into the issue only i can get the car to recreate the problem but maybe i just drive it to hard i mean i go up to 4k rpm but thats it i sit on 2500 so if i gotta go i can?
 
1 - 7 of 7 Posts
Status
Not open for further replies.
Top