Chevy Cobalt Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Drove home on 364 mile trip. Parked the car in driveway. Went out to start it and put it in garage. Turned the ignition on and the wiper came on. Moving the wiper contriol has no effect. Turned ignition off, but the wiper keeps working. The right headlight is normal, the left is dim. Get message, Power steering/airbag which alternate. Right turn signal works normal, but left blinks fast and stops the wiper. Was able to get it started, but it dies if the left turn signal is turned on. This has happened twice before and then went away. Fuses and relays are fine. Disconnected battery, but still happening. Oh, turn the wiper to the highest setting and the seatbelt and airbag lights come on. Down on notch and they are off. Up and then come back on. I'm assuming the computer controls these items. Any ideas? Happened a year ago. I disconnected the batter, and then it worked. Happened a month ago. Disconnected the battery, but still bad. Pulled various fuses and relays to check them. And then suddenly it workd. But last night nothing worked. And even if I get it going, I'm afraid it could happen at work and I'll be stuck. Any help would be appreciated. I don't have electrical manual to determine how it's wired? Can anyone send that to me. Thanks, Neil
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #2
Problem solved! In thinking about his problem, it appeared the wiper and left headlight were wired in series. The only way that could happen is if they had a common ground that wasn't working. I finally found schematics on AutoZone. You have to register, but it's free. I discovered that the wiper and left headlight and left blinker had a common ground. Another schematice lead me to the location which is under the antifreeze overflow reservor. And sure enough, it was loose. Not just a little, but the nut had to be turned several turns before it was tight. I rmoved the nut and cleaned the terminal and tightened it up. Now everything works fine. Check out AutoZone for schematics and other useful information.
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top